Over ons

Ontstaan

Officieel is Migliore ontstaan tijdens de studententijd. 
Tijdens een avondje struinen over het internet werd online een limoncellorecept gevonden –

‘Verrek! Maar 4 ingrediënten?!Hoe moeilijk kan het zijn.’

 

Citroenen en alcohol werden in huis gehaald en de eerste ‘schilavond’ was een feit. Een week geduld en de eerste flesjes limoncello waren dan eindelijk daar!

 

Fun fact: met elke citrussoort is een …cello te maken! In de eerste recepten hebben we ook limoen, grapefruit en sinaasappel aan een test onderworpen. Wellicht later meer?

 

De flesjes limoncello waren bij een uitgebreide testavond met vrienden snel soldaat gemaakt. Teut en tevreden werd de limoncello de lucht in geprezen maar er miste iets…

Vervolg

Recept 1 was geboren en recept 2 volgde erg snel. Ten slotte moet er snel gekeken worden wat er beter kan!
De verhoudingen werden iets aangepast en na wederom een avondje proeven kon de conclusie getrokken worden dat deze limoncello nog beter was dan de vorige!


Dit principe werd een paar keer gekopieerd en elke keer ging de kwaliteit een stuk vooruit tot op een zeker moment een recept stond waar we trots op waren.
Zodoende werd er een iets grotere batch gemaakt en met zo’n 3 liter limoncello in de tas was er ook een reden om, waar het kon, een fles mee te nemen naar vrienden en familie.


Uit al deze borrelavondjes, etentjes en gezellige momenten kwam dezelfde vraag naar voren: ‘Als je nog een keer limoncello maakt, maak dan ook een flesje voor mij!’
Dit werd dan ook netjes gedaan maar de vraag bleef stijgen tot een bestellijst noodzakelijk werd.

IMG_6305

Een pakkende naam

Halverwege 2020 werd geconcentreerd naar de bestellijst gekeken en daar bleek dat er veel vraag was naar de Limoncello.

Hier ontstond het idee om het wat serieuzer aan te pakken en de limoncello als een winkelwaardig product aan te bieden.

 

De limoncello verdiende  natuurlijk ook een naam en na vele namen kwam ‘Migliore’ voorbij.
Migliore is Italiaans voor ‘Het beste’ en dit paste volledig bij de likeur die voor ons stond.
Er werden flessen ingekocht, een label ontworpen en de Amalfi citroenen werden groots ingeslagen.

Fast forward naar februari 2021 en de eerste flessen waren gereed voor iedereen die ‘wel een flesje wilde hebben’.
Het concept viel zo goed in de smaak dat binnen een week de batch van zo’n 30 flessen weg was! Oeps… dan gaan we maar weer een schilavondje inlassen!

1 Jaar verder

Het recept staat, er zit een fles omheen waar we trots op kunnen zijn en zelfs zijn de eerste zakelijke partners aangetrokken!
Toch was er nog een streven naar perfectie dus wilden we graag feedback hebben van een professional. Zodoende had Migliore zich ingeschreven bij de International Wine & Sprits Competition (IWSC).

2 maanden later kregen we uiteindelijk een mailtje van de IWSC. Vol spanning werd het mailtje geopend en de tekst ‘Congratulations, You are an IWSC Winner!’ prijkte bovenaan de mail.

Met 95 van de 100 punten was de enige echte feedback die we uit dit verhaal konden halen, het feit dat we weinig beter konden doen! Daarbij werd Migliore ook nog een onderscheiden met een gouden medaille en hoorde vanaf dat moment bij ‘s-werelds beste limoncello’s!

Deze medaille wakkerde het vuur aan om door te gaan met Migliore en door te blijven ontwikkelen, wat wij ook onverminderd zullen blijven doen!

''Geniet alleen van het allerbeste''

Wietse de Boer – Founder